Doolhof in mijn hoofd

Gepubliceerd op 22 november 2023 om 12:16

Jouw hoofd is net een doolhof van gedachten


Gistermiddag vroeg mijn zoontje of ik een spelletje met hem wilde doen.
Ik ben gek op spelletjes dus zei ik enthousiast: “Dat wil ik wel lieverd, welk spel wil je spelen?”.

 

Doolhof.

Hoewel ik in het begin nog soepeltjes de muren laat verdwijnen en stap voor stap de magische voorwerpen ‘binnenhaal’, bespeur ik langzaamaan wat irritatie en frustratie.


Blokkade


Ik ben namelijk niet de enige die aan de weg timmert. Mijn zoontje is een zeer gedreven speler die erop gebrand is om ook zijn bestemmingen te behalen zodat hij zijn moeder kan verslaan.
Hij plaatst dus geregeld een blokkade waardoor ik, letterlijk, een aantal keer tegen de muur oploop.

Ik zie mijzelf nog op het spelbord staan, omringd door alleen maar muren. Ik zit gevangen en kan geen kant op. En dát was het moment dat ik aan jou moest denken.


Hoe kan je uit die vicieuze cirkel stappen?


Ook jij hebt regelmatig het gevoel geen kant op te kunnen. En wanneer jij je bestemming eindelijk voor ogen hebt, wordt je onderweg geblokkeerd door andere mensen of onverwachte situaties. Je raakt letterlijk van je padje en ziet door de omstandigheden geen uitweg meer. Je hebt al zoveel moves geprobeerd, maar telkens loop je opnieuw vast. Het is super frustrerend dat je wel verder wílt, maar gewoon niet ziet HOE

Er is een uitweg! Stap voor stap...

Probeer het leven ook te zien als een spel. Het is één grote avontuurlijke reis die je stap voor stap naar magische voorwerpen en geheimzinnige wezens brengt. Je kunt niet alles in 1x verzamelen.
Je verplaatst jezelf telkens van punt naar punt. De ene keer kom je geen enkele belemmering of obstakel tegen en de andere keer lijk je vast te zitten en zie je geen uitweg.

Máár dan!! Zo uit het niets schuift een andere speler zijn kaartje en verandert voor jou de weg.
Ineens is er ruimte, ineens zijn er mogelijkheden, ineens kan jij weer een stap zetten. En dat geeft energie en kracht om door te gaan en niet op te geven.


Geef niet op!


Laat mij je tegenspeler zijn die nét dat ene kaartje voor je verschuift zodat er een muur afbrokkelt en jij weer verder kan.

Laten we samen Doolhof spelen, ik weet de weg!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.