Sharon Verkaart


Dit ben ik, altijd al zo geweest!

Al zolang als dat ik mij kan herinneren spreek ik mijn gedachten en gevoelens uit en doe ik wat ik doe op mijn manier.
Vanaf de basisschool voelde ik al heel sterk dat iedereen gewoon mocht zijn wie hij/zij was.
Ik merkte dat ik slecht tegen onrecht kon, als er iemand gepest werd, dan nam ik het voor hem/haar op. Ik nodigde het gepeste kind zelfs uit op mijn kinderfeestje omdat niemand anders dit deed.

In mijn ogen is iedereen gelijk, dus ik snapte niet waarom het zo moeilijk was, om gewoon jezelf te mogen zijn.


Dit vind ik zo zonde. Zo mag het toch niet zijn?
Eenmaal volwassen, zag ik hoeveel mensen er moeite hebben met zichzelf op nummer 1 te zetten.
Voor het grootste gedeelte; bang voor de mening van de ander of uit gewenning om voor anderen te zorgen. 

Ik zag bijvoorbeeld, met name in de zorg, dat er collega's waren die zich zó voor anderen inzette, dat het ten koste ging van zichzelf. Dit vond ik erg interessant. Hoezo? Is een ander zoveel belangrijker?

Ook merkte ik dat mensen met hun ogen rolden als ze het ergens niet meer eens waren. Ik voelde precies aan wat zij voelde en wilde zeggen, maar zij spraken het niet uit.
Het enige wat ik mij dan telkens afvroeg was: “Hoe is het mogelijk dat een mens/situatie zoveel invloed heeft op een persoon, dat zo iemand niet meer durft uit te komen voor wat hij/zij vindt - voelt - denkt en wil… Om vervolgens met een overvol hoofd naar huis te gaan.


Dit kan niet de bedoeling zijn van het leven!


Dit is wat ik nu doe in mijn leven
Vanuit de ervaringen die ik heb gehad in mijn leven, waarin het opkomen voor mijzelf en anderen telkens centraal stond, ben ik mijn praktijk gestart.

De basis zat er van kleins af aan al in en deze heb ik nu dus aangevuld met kennis en wetenschap. Hierdoor maak ik daadwerkelijk een verschil in andermans leven.
Ook ik ben moeder, vrouw van, collega, vriendin, dochter en zus. Ook ik heb een druk leven met allerlei verplichtingen en verwachtingen. Toch is mijn hoofd rustig, omdat ik mijzelf belangrijk genoeg vind.

Als ik niet bewust voor mijzelf kies, loopt mijn hoofd over met oneindige "to do" lijstjes. Daar heb ikzelf niet alleen last van, maar ook de mensen die mij dierbaar zijn.

Inmiddels kan ik mijzelf op dit gebied een expert noemen. Een job waar ik heel dankbaar voor ben.


Dit is wie ik ben
"Ik ben wie ik ben" trek ik van mijn privé leven door naar mijn praktijk. Zo ga ik gerust make-uploos een sessie in met mijn chill-pak al aan.

Mensen verbazen zich erover dat ik een therapeute ben, omdat ik in contact ook gewoon maar mens ben. Soms zijn de gesprekken online, maar toch "borrelt de waterkoker voor twee" omdat het net lijkt alsof ik écht aanwezig ben in de andere ruimte.

Ik ga liefdevol de confrontatie aan met hetgeen wat ik zie, voel en denk. Soms geef ik eerst een klap en dan een knuffel. Opmerkingen en verbindingen die ik maak zijn spot-on. Ik spring met gemak van hak op de tak, zonder dat de ander daarbij de draad verliest. Mijn handen en voeten praten soms net zo snel als dat mijn lippen bewegen.


Mijn visie
Als ik belangrijk genoeg ben voor mijzelf, ben ik goed genoeg voor de ander.


Fun Facts

  • Ik getrouwd ben met Ruben. Hij was mijn buurjongen op een jongerencamping in Blanes
  • Ik elke maand met hem op date ga. Om de beurt regelen wij de date voor elkaar. 
  • Ik het zuiden heb verlaten en nu in Flevoland woon, waar ik met man en macht, dé zachte -G- probeer over te brengen op onze twee jongens.
  • Ik onder een steen leef. Nou ja, niet letterlijk, maar ik weet vrijwel nooit wat er in de wereld speelt want ik volg geen nieuws. Dit is overigens niet uit desinteresse, wel uit zelfbescherming van alle negativiteit
  • Ik vrijwel niet op social media aanwezig ben omdat ik liever tijd doorbreng met mensen, dan met een beeldscherm
  • Ik heel (héél) blij word van de liedjes van de Spice Girls!
    “If you wanna be my lover…”
  • Een zakje chips altijd spontaan begint te glimlachen naar mij. Vooral de tomaten-ketchup smaak! Oei.. het water loopt gewoon serieus in mijn mond bij het schrijven hiervan.

Verlang jij ernaar om ook gewoon te mogen zijn wie je bent?
Klik dan op onderstaande button!