Dit ben ik, altijd al zo geweest!
Al zolang als dat ik mij kan herinneren spreek ik mijn gedachten en gevoelens uit en doe ik wat ik doe op mijn manier.
Vanaf de basisschool voelde ik al heel sterk dat iedereen gewoon mocht zijn wie hij/zij was. Ik merkte dat ik slecht tegen onrecht kon, als er iemand gepest werd, dan nam ik het voor hem/haar op. Ik nodigde het gepeste kind zelfs uit op mijn kinderfeestje omdat niemand anders dit deed.


In mijn ogen is iedereen gelijk, dus ik snapte niet waarom het zo moeilijk was, om gewoon jezelf te mogen zijn.

Mijn uiterlijke verschijning was, laten we maar zeggen…. anders dan anderen. Nu ik erop terugkijk, had mijn gehele kast niet misstaan in de plaatselijke carnavalswinkel.
Ik droeg bijvoorbeeld een zebra-broek, waarvan de kop heel groot op mijn bovenbenen stond. Ik had een fluoriserend “camouflage” pak in de kleuren; geel-oranje-groen. Of ik was helemaal gestyled in 2 kleuren. Jup… dat was ik!

Iedereen had in deze periode makkelijk wat van mij kunnen vinden. En dat vonden ze ongetwijfeld ook, maar toch liet ik mij niet weerhouden in het ‘gewoon te zijn wie ik was’.

Dit vind ik zo zonde. Zo mag het toch niet zijn?
Eenmaal volwassen, zag ik hoeveel mensen er moeite hebben om zichzelf op de 1ste plaats te zetten.
Ik zag bijvoorbeeld tijdens een vergadering hoe mensen met hun ogen rolden. Ik voelde precies aan wat zij voelde en wilde zeggen, maar zij spraken het niet uit. Het enige wat ik mij dan telkens afvroeg was: “Hoe is het mogelijk dat een mens/situatie zoveel invloed heeft op een persoon, dat zo iemand niet meer durft uit te komen voor wat hij/zij vindt - voelt - denkt en wil…

Dit kan niet de bedoeling zijn van het leven!

Dit is wat ik nu doe in mijn leven
Vanuit de ervaringen die ik heb gehad in mijn leven, waarin het opkomen voor mijzelf en anderen telkens centraal stond, ben ik mijn praktijk gestart. Want in deze ‘volwassen wereld’ ben ik stiekem gewoon nog dat kleine meisje gebleven die gaat staan voor diegene die dat zelf niet durven te doen.

De basis zat er van kleins af aan al in en deze heb ik nu dus aangevuld met kennis en wetenschap, waardoor ik daadwerkelijk een verschil maak in een andermans leven. Ik zorg er nu niet alleen voor dat ik dicht bij mezelf blijf. Maar dat nu ook de ander durft uit te komen voor wat hij/zij vindt-voelt-denkt en wil. Inmiddels kan ik mijzelf op dit gebied een expert noemen. Een job waar ik heel dankbaar voor ben.

Dit is wie ik ben
"Ik ben wie ik ben" trek ik van mijn privé leven door naar mijn praktijk. Zo ga ik gerust make-uploos een sessie in met mijn chill-pak al aan. Mensen verbazen zich erover dat ik een therapeute ben, omdat ik in contact ook gewoon maar mens ben. Soms zijn de gesprekken online, maar toch borrelt de waterkoker voor twee omdat het net lijkt alsof ik écht aanwezig ben in de andere ruimte.

Ik ga liefdevol de confrontatie aan met hetgeen wat ik zie, voel en denk. Soms geef ik eerst een klap en dan een knuffel. Opmerkingen en verbindingen die ik maak zijn vaak spot-on, daardoor lift ik vaak mee op de schouder. Ik spring met gemak van hak op de tak, zonder dat de ander daarbij de draad verliest. Mijn handen en voeten praten soms net zo snel als dat mijn lippen bewegen.

Mijn visie
Als ik belangrijk genoeg ben voor mijzelf, ben ik goed genoeg voor de ander.

Fun Facts

  • Ik getrouwd ben met Ruben. Hij was mijn buurjongen op een jongerencamping in Blanes
  • Ik elke maand met hem op date ga. Om de beurt regelen wij de date voor elkaar. 
  • Ik het zuiden heb verlaten en nu in Flevoland woon, waar ik met man en macht, dé zachte -G- probeer over te brengen op onze twee jongens.
  • Ik onder een steen leef. Nou ja, niet letterlijk, maar ik weet vrijwel nooit wat er in de wereld speelt want ik volg geen nieuws. Dit is overigens niet uit desinteresse, wel uit zelfbescherming van alle negativiteit
  • Ik heel (héél) blij word van de liedjes van de Spice Girls!
    “If you wanna be my lover…”
  • Een zakje chips altijd spontaan begint te glimlachen naar mij. Vooral de tomaten-ketchup smaak! Oei.. het water loopt gewoon serieus in mijn mond bij het schrijven hiervan.

Verlang jij ernaar om ook gewoon te mogen zijn wie je bent?
Klik dan op onderstaande button!